2009-09-23

Logiken framför allt.

Jag var oerhört aktiv på bloggen för några dagar sedan, förvånansvärt. Sen tog tiden slut kan jag lova, och orken, energin, matlusten, koncentrationen, logiken.

I söndags var jag i Söderköping, eller rättare sagt S:t Annas skärgård, och hämtade Hassan. Det var en liten slingrade grusväg över klipporna sista biten. Jag vill ha ett hus i skärgården när jag blir stor! Det är riktigt fint där på kusten. Hassan visade än en gång prov på att vara en riktig pärla, han klev rakt på transporten, stod som ett ljus hela vägen och tyckte sen att det var jätteläskigt att gå av. Han lyckades rulla fast i boxen första kvällen, men fick inte panik och kunde ta sig upp nästan direkt. Smart liten häst det där. Han har skött sig utmärkt sen han kom hem, jag hoppas verkligen att det håller i sig.

Grusvägen över klippor, genom gårdar...


Hassan, hemma i hagen.


Jag var även i Arboga och hämtade Bella på söndagen, och fixade klart det sista i stallet. Det blev en lång och ganska tröttsam dag. Speciellt efter totalt 10-12 h sömn de senaste tre nätterna. Det tar på krafterna...

I måndags var jag och Sanna på bio, såg "Flickan som lekte med elden" jag tycker att den var riktigt bra. Den första filmen var nog lite vassare, men det tycker jag även om böckerna så vi får se var det slutar efter sista filmen som tydligen ska komma i slutet av november. Jag ser verkligen fram emot det.

Igår var jag och Stina och tränade för Niklas på Wittvång, vi var inte på topp direkt, och jag som fortfarande inte sovit ordentligt hade nog lite för lite tålamod, och lite för dåligt humör. Men någonting fastnade i alla fall och på slutet gick det ganska bra. Idag när jag var i stallet så hade hon ont i ryggen, vet inte om det var efter träningen igår eller om hon hade det innan och att det var därför det gick dåligt. Jag red henne idag ändå, tänkte att det kanske var träningsvärk. Hon kändes helt okej, men jag vet inte. Det får bli vila för henne imorgon, och sen longering ett par dagar framöver. Får se vad hennes jobb blir när jag är borta nästa vecka, men någonting ska det väl förhoppningsvis bli.

Imorse när jag skulle åka till jobbet var jag supertrött, stannade på Statoil för att köpa kaffe och mat till lunchen. Förra veckan så var jag på Statoil och köpte kaffe sex mornar av sju. Helt sjukt, de kommer att bli rika på mitt kaffe. Men, åter till imorse. Jag gick ut till bilen, skulle sätta mig samtidigt som jag balanserade kaffet, pajen och plånboken i ena handen. Det gick sådär. Det blev kaffe i hela bilen. Fruktansvärd besvikelse och ilska. Vad gör man? Tömmer facket, där allt kaffe hamnade, på saker och lägger i näsdukar, en hel förpackning. Så fick det se ut hela dagen. Men nu ikväll när jag var klar i båda stallen så åkte jag till Ormesta för att städa och tvätta bilen. Höll på i nästan två timmar. Det blev jättebra, förutom att det fortfarande luktar kaffe i bilen. Tror att det kommer från mattan på passagerarsidan, det var där jag la alla saker som blev dränkta. Så kunde jag inte spola av mattorna eftersom jag inte hade tid att hänga upp dem på tork. Får ta tag i det där någon dag.

Sanna och jag fixade en extra garderob till oss i stallet idag. Niklas sa att vi kunde ta en som fanns i flygeln, så det var bara att släpa den över hela gården och in i ladan. Det blev riktigt bra tillslut, så nu har vi någonstans att göra av täcken och diverse saker som inte används så ofta. Perfekt!

Inga kommentarer: